Известие

Collapse
No announcement yet.

гори масло като побъркана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• гори масло като побъркана

Здравейте, купих алфа ромео 147 1,6 ТС 105 коня преди малко над 1 месец. проблема е следния, че като изминах 1вия път 100км извънградско, на следващата сутрин поглеждам щеката и паднало маслото към 1см(на щеката), почистих масления сепаратор и пак остана проблема. ауспуха е черен като на нафтова печка, не пуши при палене сутрин и при форсиране на място и каране в лютеницата, не гуми мощност има компресия...... реших да сменя гумичките на клапаните, но много хора ми казват, че може да са сегменти...... някой някакъв съвет да ми даде.

Щом не пуши -значи не гори масло.
    Търси течове или просто долей масло
    Alfa 155 2.0TS 8V '93
    sigpic
    VW LADAVAGEN '81
    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Отхлупвай и главата и я мятай. Такъв разход на масло (литър на 200км) най-вероятно е от сегменти, щото съм отварял глава с половината гумички изпаднали и пак гори 5 пъти по-малко. Ако са ти омазани свещите на 1-ви и/или 2-ри цилиндър може да ти е избила гарнитурката на всмукателния колектор и да вкарва от магистралките с масло, които са точно там(между 1-ви и 2ри) От течове такъв разход не може да имаш освен, ако оставяш локви където спреш.
      Last edited by code; d.m.y г., 19:31.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Сегменти
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Този разход на масло съм го постигал само от гумички, литър за 200км. така че отваряйте главата и ще си покаже.
          156 Sportwagon 02'

Comment

Трябва да са разбити и водачите за да даде такъв разход от гумички.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Трябва да са разбити и водачите за да даде такъв разход от гумички.
              Много коли колега изопщо нямат гумички на клапаните,ма разхода на масло е нищожен,та ако изопщо 1 литър масло може да премине през главата за 200 километра то водачите задължително трее са станали с поне 1 мм по голями, и пак няма да докара този рекорд.
              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

здравейте, не съм казал че е изгоряла 1 литър :Д, от средата на щеката на минимума е близо 1 см(количеството, което сипах след 200км извънградско е точно 450мл). чистих го тоя прословут сепаратор, но нищо. в понеделник ще сменям гумички, че моя майстор има много работа тая седмица. дано да се пооправи. интересно е че за това горене на масло не вади видим пушек, но ауспуха е черен като нафтова печка. свещите бяха черни и ги смених, онзи ден защото на 1ви цилиндър малката беше като стопен средния полюс и реши да изпрегне и голямата свещ, но ги смених(бош 67лв 8те :Д)
                Last edited by grecko; d.m.y г., 12:27.

Comment

Колега, при мен беше така и положението хич не беше приятно : гумички на клапани, водачи на клапани, сегменти, биелни и основни с шлайф на колянов вал, гарнитури, лагери на баланс валовете.....
                  Вади торбата с пари и се моли
                  Alfa Romeo 156 2.0 JTS Дъ Блек Багер
                  Lancia Prisma 1.6 I.E. Пепа Проклетата

Comment

С пунтото Пловдив-София и обратно над 1 литър масло! Като преди това бях сменил гумичките, и имах чувството, че разхода скочи. След това смяна на маслени сегменти и всичко заспа. Но колата при рязко подаване на газ си пушеше и при връщането на газта също

Comment

колата много ми харесва и всичко в нея, но опре ли до такъв ремонт..... сбогом алфичке иска ми се да е от гумичките, но е много голям разхода. един приятел с форд фокус, също много му гореше масло и всичко беше същото като при мен, смени гумичките и се оправи.... затова надеждата умира последна.

Comment

Ако много време не е сменяно масло може да налеете газ в цилиндрите, процедурата я има на много места описана. Дано се размине с толкова Как ще разбереш, че не е сменяно много време - еми примерно като отвориш капака на клапаните.
                        sigpic

Comment

налепи ли трябва да има като се отвори? а ако правя процедурата с газта трябва ли да се точи маслото и да се сменя, сега сложих селения 20к но ми казаха че това горене може да е от масло менте.

Comment

Първоначално публикувано от grecko Покажи съобщение
                            налепи ли трябва да има като се отвори? а ако правя процедурата с газта трябва ли да се точи маслото и да се сменя, сега сложих селения 20к но ми казаха че това горене може да е от масло менте.
                            Маслото се точи много ясно, тая газ нали там първо ще отиде. Ако е някоя нов внос от Италия с добавките очаквай скоро включване и откъм коляновия вал ..
                            sigpic

Comment

дано да не се обади нищо друго, иначе табелката продава се и тва е...

Comment

Working...
                              X